SZC logo

Ceglédi Szakképzési Centrum

OM kód: 203068/013 | 2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 18.

Intézmény logo

Ceglédi Szakképzési Centrum Unghváry László Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokÓrarendKRÉTA
Széchenyi 2020

Ökoiskola

Ökoiskola

ÖKOISKOLA

 

Iskolánk 2012-ben nyerte el az Örökös Ökoiskola címet. Ezt megelőzően már több éven keresztül Ökoiskola címet elnyert intézmény voltunk. Feladatunknak tekintjük a diákok környezeti és fenntarthatóságra nevelését. Célunk, hogy az életükbe beépüljön a természet és a környezet iránti elkötelezettség, a környezeti károk megelőzésére való törekvés, hiszen a környezettudatos magatartással bolygónkat veszélyeztető folyamatok lelassíthatók. A tanulókon keresztül a családok környezetkímélő szemléletének kialakítását is fontosnak tartjuk. Erre való törekvésünket szolgálja a papír- és PET palackgyűjtés, kupak-, és elemgyűjtés, Sulizsák program keretén belül a ruhagyűjtés, a Passzold vissza tesó programban meghirdetett mobileszköz-gyűjtés.

Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink komoly elméleti alapokat is szerezzenek, mert így lehet átgondoltan tenni a környezetünk megóvásáért. Ezért a 2022/23-as tanévtől a komplex természettudomány tanórába ágyazva a fenntarthatóság tantárgy is szerepet kap diákjaink életében.

A tanulók a tanév során több ökoiskolai szervezésben vehetnek részt a tanórákon vagy tanórákon kívül játékos illetve előadások formájában, októberben a Világ Legnagyobb Tanórája héten, a Víz világnapja keretén belül a Happy héten, Föld napjával egybekötött Fenntarthatósági héten, Madarak, fák világnapján.

Iskolánk több szervezettel kapcsolatban áll, akik programok vagy előadás anyagok formájában segítik az ökoiskola munkáját. Szervezet, akikkel kapcsolatban állunk: Jane Goodwall Intézet, Passzold Vissza Tesó Program, Sulizsák Program, PontVelem Okosprogram, Zöld Föld Klub, Zokni Csereprogram, WWF Magyarország, RePlacc-Zöldövezet Társulás.


Partnereink

SZC logo

Ceglédi Szakképzési Centrum


Ceglédi Szakképzési Centrum Unghváry László Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 18.

Telefon: 06 53 505 480

E-mail: kervendszki@cegledikersuli.hu

OM azonosító: 203068/013


2024Ceglédi Szakképzési Centrum Unghváry László Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola